S - ANON                                                           HOME

 
 

Welkom op de site van S-Anon, de zelfhulpgroep voor partners en verwanten van seksverslaafden in België.


Herken je je in dit verhaal?

" ... ik heb jaren gezwegen tegen iedereen, jaren het beeld van de ideale relatie opgehangen, mezelf afgezonderd, sociaal geïsoleerd, tot de situatie onhoudbaar werd. Dan komt de crisis. Ik kom er achter dat mijn partner al jaren een buitenechtelijke relatie heeft. Erger nog, mijn partner blijkt al jaren een dubbelleven te leiden.


Ik heb geregeld vragen gesteld, als hij/zij laat thuiskwam, of weer maar eens zat te sms-en, niet kwam slapen, maar uren achter de pc zat, naar een andere man/vrouw rook, naar porno keek, of dwangmatig masturbeerde. Maar ik botste altijd op ontkenning, of ik kreeg zelfs verwijten naar mijn hoofd geslingerd - wat dacht ik wel; hoe kwam ik erbij, er was helemaal geen ander. Vaak gaat dit gepaard met financiële of andere problemen zoals agressief gedrag of woede-uitbartstingen. Problemen die echter steeds geminimaliseerd worden door de partner.


Ondanks het feit dat er zoveel tekens waren dat er wat aan de hand was, stort mijn wereld in elkaar. Niet zo eigenaardig als je vertrouwen zo zwaar geschonden wordt op het vlak van het meest intieme van een relatie.

Mijn zelfvertrouwen krijgt een enorme deuk. Allerlei gedachten flitsen door mijn hoofd: ik hang me op, ik plak me tegen een boom. Waarom heeft hij/zij het me nooit verteld? Waarom heb ik het niet zien aankomen? Schuldgevoelens stapelen zich bij me op. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik had dit toch kunnen vermijden . Waarom heeft niemand het mij verteld?  Waarom heb ik geen maatregelen genomen? Waarom nu juist met mij?


Dan komt de woede. Ik maak hem/haar van kant. Neen, nog beter, ik maak die andere van kant.

Vervolgens komt de angst, de diepe pijn, het verdriet, het gevoel van vernedering, het besef dat mijn vertrouwen tot in mijn allerdiepste ik geschonden is.


Mijn partner, familielid of vriend blijkt seksverslaafd te zijn."


Herken je je voor een stukje in dit verhaal, of denk je 'dit is mijn verhaal',

lees dan verder op onze site.


Misschien kunnen wij je helpen.

Zelfhulpgroep voor familie en vrienden van seksverslaafden